28 november 2011

Stormvindar

Stormen Berit har dragit in över länet, säger de. Jag tvivlar inte på att det är sant.

Vår fina adventsgran föll precis omkull, tjockabong i backen bara! Gick ut och drog ur julgransbelysningen så att inte hela granen tar eld, eller något. Men den lyste fortfarande, så det verkar som att alla lampor höll.

För ett par timmar sedan var soptunnan ute på promenad, och jag har dessutom blivit innestängd av en trappstege som tyckte att husägarinnan inte borde gå ut i blåsvädret.

Känns som att vi riskerar att bli strömlösa idag, så jag törs inte elda speciellt våldsamt. Vill ju inte att pannan ska börja koka när jag är ensam hemma, eller kanske inte ens hemma eftersom jag och svärmor ska till veterinären med hunden om en stund.

Uppdatering 11:52
Lamporna har blinkat några gånger, men än är vi inte strömlösa. Förhoppningsvis slipper vi det, men eftersom vi klarade oss förra gången det stormade så lär det ju vara vår tur nu.

Uppdatering 19:36
Än har vi inte blivit strömlösa, blev bara de där få blinken i lamporna. Blåsten verkar ha lugnat sig, och det gör verkligen inget! Har blivit tokförkyld och kan inte svälja något mer trögflytande än fil. Fast det har jag ingen så jag lever på hallon-äpple-druv-juice, buljong och Coca-Cola :P

Det gick ganska bra hos veterinären också, fick en salva med kortison och antibiotika att smörja på såret tills det läkt och fick några minuter efter att vi gått ett samtal från veterinären vi varit hos. De svarta smågruset hon hittade runt såret när hon rakade var inte sårskorpa utan lusägg. BLÄ!!!

Svärmor gick raka vägen till apoteket och köpte Frontline till alla hundar. Så nu har Frazzes kudde, lakan och filt som han har i bädden åkt i tvättmaskinen på koktvätt, plus att jag torkat ur bädden med rengöringsmedel. I morgon ska jag tvätta resten av hans saker, de ligger ute på altanen i minusgrader, plus att jag ska ge vardagsrumsmattan en noggrann dammsugning på både över- och undersida!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar